Krusbäret

Att bo i korridor är ett roligt boendealterntiv som student. Här finns alltid någon att prata med och det är ofta något på gång.

Du har dock ditt eget rum så du kan alltid stänga om dig om du vill vara i fred när du behöver det. Att bo tillsammans med andra kan kännas tryggt när man inte bott hemifrån tidigare och dessutom är det ekonomiskt då man kan dela på många utgifter. 

På Krusbäret bor du även i en internationell miljö med möjlighet att lära känna människor från hela världen. Många av högskolans internationella studenter bor här under sin studietid på högskolan. 

Boendet
Krusbärets korridorsboende är ett område med två huskroppar bestående av 162 studentrum. På Krusbäret bor du i rymliga och luftiga studentrum på ca 20 kvm med egen toalett och dusch. Varje våningsplan är uppdelat i fyra enheter där varje enhet består av 9-10 studentrum med gemensamt kök.

I varje studentrum finns det uttag till bredband som ingår i hyran. Hyran varierar mellan 3600 – 3900 kronor beroende på om du önskar ha ett möblerat eller omöblerat rum. El, värme och vatten ingår även det i hyran. På Krusbäret finns även goda möjligheter till gästrum om familj eller vänner kommer på besök. 

Avstånd
Beläget ca 1 kilometer från högskolan och ca 1.5 kilometer till centrum är det enkelt att ta sig fram genom både gång och cykel. Önskar man ta sig längre sträckor finns busshållsplats på gatan precis utanför och resecentrum med buss och tåg inom ca en kilometers avstånd. 

Omgivning
I närområdet har du tillgång till matvarubutiker, gym, pizzerior och restauranger. Även parker, tennisplaner och närhet till promenadstråk runt Halmstad. Inte långt bort ligger även Halmstad Arena som erbjuder både sport och badhus.